Sista helgdagen


Idag är det söndag. Skola igen, och jag är inte deprimerad! Ska faktiskt bli kul att träffa klassen igen, vi har en bra klass!
Jag var ute och fotade lite förut, och Trassel sällskapade med mig (som vanligt, haha).

Svartvitt

Försökte mig på ett nytt sätt att redigera svartvitt. Blev hyfsat fint tycker jag :)

Ny mössa + självporträtt


Försökte mig på lite självporträtt förut eftersom mor min köpte en mössa till mig i Norge.
Som vanligt trivs jag bättre bakom än framför kameran, vilket ledde till lite småoseriösa bilder haha.
Jag vet att min lilla Trassel ser uppstoppad, skraj och allmänt sur ut på bild nummer 2. Orsaken är min reflexskärm. Hon var skiträdd för den. Så när jag tog upp den och riktade den mot oss rev hon sönder mig, buhu..
Men om man undviker allt annat på bilden så: Fin mössa va? ;)

Svar på kommentar


Svar: Den (reflexskärmen) är köpt här. Den heter reflexskärm 5 i 1 80 cm. Med frakt kostade allt 328:- har jag för mig, men det beror på hur man vill betala :)

Porträtt på Nora


Skolstart

Idag var det dags att börja skolan, äntligen slut på det där långa, vedervärdiga sommarlovet.. Hehe.
Okej. Nervösa, gick jag, Lelle och Carro till Ljud och Bildskolan. Där kom rektorn och hälsade oss välkomna. Sedan gick vi en rundtur och sen slutade vi typ. Vi var i skolan en timme och 15 minuter, haha. Efter det drog vi och shoppade lite grejer, jag köpte en almanacka och en tröja.
Och när jag kom hem kollade jag mejlen... Och då! Då stod det att ett paket som jag har beställt hade kommit! Så vi åkte och hämtade det och så här ser det ut:
Eeeeeeeeeeeeen reflexskärm! Alltså en skärm som man vinklar så att ljuset studsar på modellen
Den silvriga sidan- reflekterar ljuset mycket och ger en något kall ton. Används oftast i skugga
Guldiga sidan- reflekterar också ljuset mycket, men ger en något varm ton
Vita sidan- lite som den silvriga men reflekterar inte ljuset lika mycket. Används ofta i direkt solljus.
Och den svarta sidan- framhäver skuggorna
Sen finns det också en transparent sida, som man kan använda som en så kallas softbox. Alltså att man placerar den mellan ljuset och modellen för att skapa ett jämnare ljus!
Nu hade jag en redig lektion, känns bra, känns bra. Haha.

Nora

Idag var jag och Nora ute och fotade lite headerbilder till Noras blogg eftersom hon tröttnade (läs: tröttnade redigt fort) på den som hon har nu. Tanken var att de skulle vara lite "höstiga", men jag kunde inte kontrollera mig själv när jag såg alla gröna, fina färger haha! Alltså blev dessa somriga, så får de höstiga bilderna komma när de blir riktigt höstigt ute! Många egenkomponerade (<--var det också egenkomponerat?) ord, ja. Haha. Jaja, here is the pictures:

Fina Linnea

När Linnea tog min header bild passade jag på att fota henne lite grann. Har glömt att jag hade dem korten, så varsågoda!
Å juste, det är min kamera på bilden. För jag fotade henne med hennes kamera, hehe.

Morgonpigg

Idag gick jag upp halv sju (!!) för att åka till farbror doktorn och kolla öronen. Jag hör nämligen lika bra som en sten typ. Men han ville att jag skulle sova med dropp-mojimoj tre nätter i rad, man bara yes. Inte. Sen tog jag bussen hem. Och när jag kom hem, (vid sisådär nio) var det fortfarande dagg på gräsmattan, så jag tog med mig kameran ut och knäppte några kort. Här har ni resultatet:

Efter lite experimenteringar så..

Stg5RC on Make A Gif, Animated Gifs

WOOOOOOOOOOOOOW, vad cool jag är. Tack Rebecka för tipset om sidan! :)

Taggad inför match?

Idag är det match mot Trollhättan bois. Är faktiskt ganska taggad, även fast jag har ont i hela kroppen efter matchen. Jag har lärt mig en läxa, stretcha NOGGRANT efter varje match. Kunde knappt gå upp ur sängen igår...

Hemma från Färgelanda

Nu är jag hemma efter cupen i färgelanda! Jag tycker att det gick jättebra (själva fotbollen) även fast vi förlorade 3 matcher. För vi vann faktiskt en och de andra lagen var jätteduktiga! Dessutom var det en tjej i något av de andra lagen som spelar i landslaget, hehe..
Jaja, far min fick låna min kamera för att fota vårt lag, dock blev de inte så många så jag knäppte några kort mellan matcherna. Här har ni några kort, säg till om jag ska ta bort något (man blir ju inte alltid jättefin på kort när man spelar fotboll..)

Intressanta funderingar och en question!

Mitt tidsinställda inlägg funkade, yes! Då vet jag liksom hur man gör. Ja, jag vet. Det är aaasenkelt men jag är ingen smart sak.
Nu har jag iaf packat det mesta inför Färgelanda Cup. Göött.
Alltså, förlåt. Men det är ändå konstigt att blogga. För jag har ju egentligen ingen aning om vilka som läser. Jag vet en del, typ de som kommenterar och såna som säger att dem läser, men liksom. Ja.
Mysteeeeeeeerium.
Juste! Hur ser min blogg ut i era datorer? För på vår familjedator så är min rubrik såhära raka bokstäver, typ arial eller nåt. Men på min är det snirkliga bokstäver. Snirkligt är var jag har ställt in.. Så kommentera hur det ser ut!

Här vare inget mer intressant att dela med sig av så jag bjuder väl på en random bild:
har säkert lagt upp denna typ 31254675 ggr, men ni gillare!


Tidsinställt inlägg!

Jag skulle bara se om jag hade förmågan att göra ett tidsinställt inlägg. Hade jag det? :)
Bild från kroatien för knappt ett år sen:

Bilder ur arkivet


Broder Moa

Dessa bilder tog jag på Moa när jag fotade Alva :) Söt va?

Gör man något jobbigt är det självklart man får belöning

Jag har precis varit ute och joggat en runda här på Åstol. Det är ju en ganska liten ö så man får ju typ ta några varv för att ens bli trött.. Haha, låter som jag har väääääääärsta kondisen, men tro mig. Det har jag verkligen inte. Speciellt inte nu, när jag bara måste belöna mig med en sådan här:
Men det är man väl värd? ;)

Söta Alva #2


Nyshoppat för 90 spänn!

Här har ni bilderna! Skitdåligt ljus och brusiga bilder, dessutom ser det ut som jag har mörkare ben än mage, men det var lite skuggigt...

Shoppat för billig penning

Igår påväg hem från Åstol fick Nora väääääääääääärsta suget efter shopping. Så vi drog till en secon hand affär (eftersom Nora har så hiiiiiiiimla dåligt med pengar, aa visst). Vi gick alltså till Myrornas i stan. Jag har alltid trott att den affären har varit typ, nä jag vet inte, men i alla fall inte så bra som den var! Billigt är snyggast.. Eller? Haha, när jag orkar idag ska jag sätta på min dator och ta lite kort på det jag köpte! Håll utkik! ;)

Söta Alva #1

Jag fick tillåtelse att fotografera fina Alva! Hon är inget annat än underbar!

lelle & jag på åstol part 2


Back on track

Jag vet att jag är dålig på att blogga, men jag är faktiskt på Åstol. Och här har vi inget snabbt internet ska ni veta! Jaja, Lelle var här som sagt. Väldigt roligt! Just nu ligger jag i sängkammarn, lyssnar på musik och försöker blogga. Tur att man är tjej och kan göra många saker samtidigt!
Här har ni 2 bilder från när jag och pappa var påväg hit till Åstol.
Förklaring till bilderna:
#1: mina inåttrampade skor
#2: min fina pappa

Lelle & jag på åstol part 1


RSS 2.0